Değerli Üyelerimizin Dikkatine..!

Kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe giren iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme yükümlülüğü, *31/12/2023* tarihine erteleniyor.
Ertelemeye ilişkin Kanun teklifi, AK Parti Milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun teklifinin kısa sürede yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre; kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri, 31/12/2023 tarihine kadar iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirmek zorunda olmayacak.

*KÇÖ’DEN YARARLANIP NORMAL ÇALIŞMAYA DÖNEN İŞ YERLERİNE PRİM TEŞVİKİ GELİYOR!*

Kanun teklifi ile Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanıp daha sonra normal çalışmaya dönen işyerlerine prim teşviki geliyor. Buna göre; KÇÖ’den yararlanan sigortalıların, kısa çalışmanın sonra ermesi ve aynı işyerinde normal çalışmaya dönülmesi durumunda SGK primlerinin sigortalı ve işveren hissesi, 3 ay süreyle İşsizlik Fonu tarafından karşılanacak. Aynı prim teşviki, COVİD 19 salgın nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan ve bu sürede nakdi ücret desteği sağlanan işçiler için de uygulanacak.

*İŞTEN ÇIKARMA YASAĞINA İSTİSNALAR GETİRİLİYOR!*

Yine aynı Kanun teklifi ile COVİD 19 salgın döneminde işten çıkarma yasağına, “belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri” ibaresi eklenerek bu durumlar işten çıkarma yasağının istisnası haline getirildi.

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'MASI HAKKINDA KANUN MADDE Kurumuile eklenmiştir. DEĞİŞİKLİK 17/7/1963 Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Düzenlemele Hakkında Kanunun üncümaddesine Kanunun Bilimler Akademisinde MADDE 25/8/1999 İşsizlik ncümaddesinin fikrasına "başvurutarihini" ödeneğinin eklenmiştir. Kanununun MADDE başvurusund bulunmuş yararlanan sigortalıların; şyerindeki geçicimadde eklenmiştir. kapsamında 1/7/2020 tarihinden işyerlerinde Fondan suretiyleişverene Kanunun hesaplanan Kurumuna sağlanır vedestek önce haftalık işverene sigortalının çinsağlanacak uluslararası Kanundanist Kanunun3 işyerleri hükümlerine istinaden Kanuna, kapsamına Kanuna yararlanıldığının sonuçlanması yararlandığının kapsamında işyerinde uygulanar çalışmadan uygunluk tespitinin kapsamında destek halinde uyarınca maddeyle yararlanılar sigortalı yararlanamaz. gecikme maddesinin isverenler, teşvikten indirimi, desteklerinden'
Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'gelen estek sağlanan, kapsamında ödenmesi kapsamında veyamaliyet fikaday kurumlar zleşmelerinde faaliyetinin Kanununun baresinden mevzuatına halleri" ddesinin süreliis MADDE5 MADDE1 fikrasında tarihine' aşağıdaki İlçesinde eklenmiştir. Maden gelen kapsamında kazanacak tazminatları maddenin yürürlük arihinden İşletmeleri Kurumun İşletmeleri Kurumunun sözleşmeleri tazminatına zminatlarını alamayanların içerisinde eKömür içerisinde Yapılan nedeni sözleşmesini olan ilgili şirkete MADE6 1/7/2005 maddesinin fikaa Kanunun 25/6/2010 tarihli Kanunun eklenmişti ödemesiz sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün maddesinin aşağıdaki izleyen MADDE8 1/12/2023' seklinde değiştirilmiştir. bendindey Kanununun "1/7/2020' vürürlüğe tarihinde, Kanun'Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'gelen estek sağlanan, kapsamında ödenmesi kapsamında veyamaliyet fikaday kurumlar zleşmelerinde faaliyetinin Kanununun baresinden mevzuatına halleri" ddesinin süreliis MADDE5 MADDE1 fikrasında tarihine' aşağıdaki İlçesinde eklenmiştir. Maden gelen kapsamında kazanacak tazminatları maddenin yürürlük arihinden İşletmeleri Kurumun İşletmeleri Kurumunun sözleşmeleri tazminatına zminatlarını alamayanların içerisinde eKömür içerisinde Yapılan nedeni sözleşmesini olan ilgili şirkete MADE6 1/7/2005 maddesinin fikaa Kanunun 25/6/2010 tarihli Kanunun eklenmişti ödemesiz sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün maddesinin aşağıdaki izleyen MADDE8 1/12/2023' seklinde değiştirilmiştir. bendindey Kanununun "1/7/2020' vürürlüğe tarihinde, Kanun'
Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı '6331 SAYILI iş SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU REMUGBEEEE BİR KEZ DAHA ERTELENİYOR'