Faaliyetlerlerimiz

GUSTO KART VE AHİ KART

Sayın Üyemiz ;

Yıllardır özlemini duyduğumuz , Lokantacı Esnafımızın yüzünü güldürecek Milli Kart projemiz artık hayata geçiyor.Bu projenin hayata geçmesinden dolayı çok heyecanlı ve bir o kadar da gururluyum.

Sizlere Milli Kartımızın fayda ve avantajlarından bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere uzun yıllardır birikmiş ve kronikleşmiş sorunların kısa sürede çözümü malumunuz zor. Bunun için deneyimli bir ekiple doğru zamanda ve doğru hamlelerle, stratejik bir çalışma planı yapmak gerekiyordu. Bu ekibi gerek odamız gerekse Federasyonumuz bünyesinde oluşturarak işe başladık.

Dışarıdan her yönüyle cazip görünen mesleğimiz birçok kişinin çekim alanına dönüştü. Lokantaların aşırı ve plansız çoğalmasının yarattığı dar boğaz arz ve talebin bozulmasına, her geçen gün artan işletme masrafları ile birleşince de kazancı oldukça sınırlı olan lokantacının kar oranlarını aşağı çekmeye ve iflaslara neden olmaya başladı. Ayakta kalmasını başarabilenler, günlük rızklarını çıkarabilmek için çareler aramaya başladılar. Tam da bu sırada esnafımızın menfaatine gibi görünen kârlılığa yol açabileceği vaadiyle sisteme giren fırsatçılarla; yemek çeki firmaları ile tanıştık. Başlangıçta hiç komisyon almadan bizleri sistemin içine çekenler tarafından daha sonra istismar edilmeye başlandık.  İşveren ve sistem işleticileri tarafından çalışanların ellerine tutuşturulan, bizlere ve çalışana hiçbir artı değer katmayan kartları çaresizce kabul etmek zorunda kaldık. Günümüzde yemek çeklerine ödediğimiz komisyonlar kar hadlerimizi aşarak aylık  % 10-12 oldu. İştah kabartan, yılda iki milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa diğer yatırımcıların da cazibe merkezi oldu ve çoğaldı. Adaletin ve hakkaniyetin olmadığı bu sistemden çalışan ve esnaf zarar ederken, bizlerden alınan komisyonlar işveren ve kart şirketleri arasında paylaşılmaya başlandı. Bu da yetmedi alacaklarımızı bir ay sonra almak zorunda bırakıldık.

Ayrıca internet üzerinden birçok paket servis sipariş sistemleri türedi. İnternet  üzerinden sağlanan bu siparişler için de aylık  % 12-14 komisyon vermeye başladık. Aklın mantığın izanın kabul etmediği her iki sisteme karşı çalışmalarımız sonucunda yukarıda belirtilen komisyon oranlarını sıfıra indirecek,  ayrı bir pos makinası ve masrafı gerektirmeyecek, kendi milli yemek kartımız GUSTO KART’ı çıkardık.

Ayrıca internet üzerinden paket sipariş sistemimizi tamamlamak üzereyiz. Kazan kazan modeline dayalı olarak kurgulanan bu iki sistemde gerek sizleri gerekse yemek kartı kullanıcılarını ve internet üzerinden sipariş verecekleri kazandıracaktır. Tüm paydaşların maddi yararına olan bu sistemin yaygınlaşması ve kısa sürede başarıya ulaşması bizlerin elinde.

Yetmedi bu hizmetlerin yanı sıra sizleri daha da rahatlatacak toplu alım gücünü kullanacağımız tedarik sistemini de oluşturduk. Esnaf teşkilatının gelenek görenek ve ticari ahlak çerçevesini belirleyen Ahilik geleneğimizden esinlenerek AHİ KART’ı çıkarttık. Sizlerin daha uygun fiyatlarla ürün alarak karlılığınızın daha da artmasını sağlayacak olan Ahi Kart ile anlaşmalı olduğumuz tedarikçilerden uygun koşullarda gıda ve sarf malzemelerini en uygun fiyatlarla temin edeceğiz.

Aşağıdaki tabloda bugüne kadar bizden alınan yüksek komisyon ve ücretleri inceleyebilir ve Milli Kartımızın  diğerlerine oranla bizlere sağladığı avantajları net bir şekilde görebilirsiniz.

Macintosh HD:Users:YemekNET2:Desktop:Ekran Resmi 2016-02-08 12.44.50.png

*Tabloda yer alan ücretler ortalama fiyat ve oranlardır.İşletmelere göre farklılıklar gösterebilir.                                                                                                                 *Yukarıdaki ücretler tek bir cihaz içindir.İşletmelerimizde ortalama 4-5 cihaz kullanıldığını düşündüğümüzde bu tutarlar daha da yükselecektir.                                                                                     *Günlük hizmet bedeli olan 5 TL Eylül 2016 itibari ile alınmaya başlanacaktır.

Yaptığımız ciroların yüksek bir kısmını komisyon ücreti adı altında yemek kartı firmalarına vermekteyiz. Ödenen bu komisyonların yanında siparişler internet yemek sipariş sitelerinden yapıldığında bu oranlar çok  daha yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Ayrıca müşteri sadakati ve memnuniyeti için bu ödemeler dışında ekstra maliyetlerde harcamaktasınız.

GustoKart  ile sadık müşteri profilinizi oluşturmanın yanında mobil uygulamamız sayesinde hareket görmeyen ölü saat ve günlerinize kampanyalar düzenleyebilir, kendi pazarlama çalışmalarınızı kolayca yönetebilirisiniz. Diğer yemek kartlarının aksine yapılan %5’lik indirim ile müşteri sadakatini sağlayıp ziyaret sıklığınızı artırabilirsiniz.

Değerli Meslektaşlarım;

Sizlerinde gördüğü üzere Milli Kartımızın avantajları ortadadır. Bu sebeple yüksek komisyon ve ekstra ücretlere dur demek için birlik olup,

‘’MİLLİ YEMEK KARTIMIZA ÜYE OLMA ZAMANI’’

Değerli meslektaşlarım;

Sizlere gönderdiğimiz zarfların içinde üye iş yeri sözleşmeleri ve bazı evraklar bulunmaktadır. Gusto Kartla ilgili tanıtım afişini ve Gusto Kart çıkarmalarını kartınızın tanınması amacıyla camlarınıza veya görünür bir yere asmanızı, üye işyeri sözleşmesini doldurarak ve istenilen evrakları tamamlayarak (Faaliyet belgesi hariç)  zarfın içinde bulunan ikinci zarfın içine koyarak gerek posta ile gerekse elden bize ulaştırmanızı ya da bize haber vermenizi önemle rica ediyorum.

Üye iş yeri sözleşmeleri yapıldıktan ve Gusto Kartlar kullanıcılara dağıtıldıktan sonra sistem devreye girecektir. Menfaatimize olan bu sistem için canla başla çalışarak süreci hızlandırmalıyız. Üye iş yeri sözleşmesi yapıldığı günden sonra sizlerden Eylül 2016 dönemine kadar hiçbir ücret talep etmiyoruz. Sistem tam devreye girdiğinde sizlerden sadece günlük 5 TL yani ayda yalnızca 150 TL hizmet bedeli alınacaktır.

Üye iş yeri olduğunuz andan sonra Gusto Kartla ödeme yapmak isteyen müşterinize %5 indirim yaparak kullandığınız herhangi bir Banka pos cihazından tahsilat yapabilirsiniz.

Değerli meslektaşlarım;

Kısa bir süre sonra sizlere ulaştıracağımız Gusto Kart tanıtım broşürlerini diğer kart kullanıcılarına ve paket servis müşterilerine ulaştırarak kullanıcıyı bilgilendirmenizi de önemle rica ediyorum.

Sevgili dostlarım, sektörün mutfağında yetişen ve halen aktif olarak çalışan bir kardeşiniz olarak tüm sıkıntılarınızı bizzat yaşıyorum. Bu projede olduğu gibi omuz omuza çalışırsak birilerinin bizleri istismar ederek alın teri helal rızkımıza ortak olmalarını engelleriz.

Dertlerinize deva, sorunlarınıza çare olmak için hep çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Saygılarımla,