Lokantacılar Odası’ndan üyelerine çok önemli 6 uyarı

Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla ŞİŞMAN, oda üyesi esnaf ve çalışanlarına dair yapılan değişiklikler ile ilgili çok önemli 6 uyarıda bulundu.

Atilla ŞİŞMAN, Düzce Lokantacılar Esnaf Odası’nın yaptığı açıklamada 6 önemli uyarıyı şu şekilde sıraladı:

1. UYARI: “HİJYEN EĞİTİMİ BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU”

“Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlamış olduğu resmi gazetede yayınlanarak hizmete girmiş olan birinci öncelikli maddemiz hijyen eğitim yönetmeliği. Bu belge bize bağlı olan üyelerimizin alması çok çok önem arz etmektedir. Bu belgeyi almayan hiçbir işletmemizin kalmaması gerek. İşletme sahiplerinin yanı sıra yanında çalışan elemanların her biri de bu belgeyi almalı. Aksi takdirde hem işyeri sahibine hem çalışan personele para cezası bulunmaktadır.

2. UYARI: “AÇIK İÇKİ SATAN İŞLETMELER MART AYI BİTMEDEN RUHSAT YENİLEMELİ”

TAPDK ruhsatları ile ilgili olarak iş yerlerinde açık içki satan işletmeler mart ayı sonuna kadar ruhsatlarını yenilemeli. Bunun için de odamıza uğrayarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bununla ilgili işletmeler direkt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne de gidebilir, oda kanalı ile de bu hizmeti yaptırabilirler.

3. UYARI: “RİSK ANALİZİ ACİL EYLEM PLANI EĞİTİMİ ALMA ZORUNLULUĞU”

6331 sayılı risk analizi acil eylem planı ve bunlara bağlı olarak eğitimleri almak üzere odamız üyelerine kolay, yerinde ve rahat hizmet sunabilme amacı ile DESOB aracılığı ile bir OSGB firması ile anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşmanın neticesinde üyelerimiz sağlıklı hizmet alabilmeleri için Düzce Lokantacılar Esnaf  Odası’na mutlaka kayıtlarını yaptırmalıdırlar. Kayıtlarını yaptırdıktan sonra da işyerlerine gelecek olan anlaşmalı firma bu hizmeti yapacaktır. Kayıt yaptırmayan firmalar ise ceza ile karşı karşıya kalacaklardır.

4. UYARI: “İŞLETME KAYIT BELGESİ ALMAK”

İşletme kayıt belgesini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden almamış olan işletmelerimiz, Tarım İl Müdürlüğü’ne müracaat yapabilirler ayrıca odamıza müracaat yaparak bu belgeyi almak için başvuru formunu temin edebilirler.

5. UYARI: “YENİ FİYAT TARİFELERİ”

Yine çok önemli bir madde ise 2014 yılından başlamak üzere tüm iş yerlerine ait yeni fiyat tariflerini almak üzere odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

6. UYARI: “USTALIK BELGESİ”

İşyeri sahipleri ve İşyerlerinde çalışanlar için kapsam dışın Meslek Dallarında ( Kebapçılık, Köftecilik, Dönercilik, Pide Lahmacun, Hamburger, Pizza, Piknik işletmeciliği, Poğaça, Çörek v.b mad. İmal ve satıcılığı Soğuk Mutfak v.b) ustalık belgesini almak üzere odamıza mutlaka başvurmaları gerekmektedir. Bütün esnafımıza bol bereketli sağlıklı günler geçirmelerini dilerim