Basında Biz

ŞİŞMAN; “MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERİNDEN UZAK DURUN”

Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Atilla Şişman, Ramazan ayında merdiven altı üretimlere itibar edilmemesini istedi. Şişman, alışverişlerin ruhsatlı ve belgeli, güvenilen esnaflardan yapılmasının sağlık açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Atilla Şişman, Ramazan ayı nedeniyle bazı açıklamalarda bulundu. Ramazan ayında merdiven altı ürün üretenlere dikkat edilmemesini isteyen Şişman “Çünkü Ramazan ayı her köşede tatlı satılıyor. Manavda markette merdiven altı diye tabir ettiğimiz açık alanlarda seyyar satıcılarda bu sektöre yönelmeler oluyor. Bizim yıllardır bu mesleği yapan kaliteli ürettiği ürünlere de dikkat eden değerli esnaflarımız var. Halkımızdan isteğimiz alışverişlerinde özellikle dikkat etmeleri ucuz olsun 1 kilo alalım değil de kalitesine güvendiği kaliteli belgeli ruhsatı olan işyerinden alışveriş etmelerini rica ediyoruz. Az alalım ama güvenilen, belgeli, bilgili, bu işin erbabı olan yerlerden alışveriş yapmalarını istiyoruz” dedi.

Lokantacı esnafının sorumluluğunu iyi bildiklerini belirten Şişman, kaliteden ödün vermeden, halkın sağlığına dikkat ederek işlerine önem vermelerini istedi. Lokantacılar Odası olarak Ramazan öncesinde denetimleri yaptıklarını aktaran Şişman “Halkımız müsterih olsun. Yüzde 99 işyerlerimizde bir sıkıntı yok. Gıda, hijyen ile alakalı kurslarımız devam ediyor. Bu güne kadar 700 kişiye hijyen ve sanitasyon kursu verdik. Ustalık kalfalık belgeleri çalışmalarımız devam ediyor. Düzceli esnafına güvensin. Belgesi olan hijyen sanitasyonu olan duvarlarında asılı duruyor seyyara önem vermesinler. Sağlığına çoluk çocuğuna önem veriyorsa yiyeceği alacağı gıda maddelerine dikkat etsinler” şeklinde uyarıda bulundu.

Atilla Şişman, Düzce’de denetimler konusunda bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak “Belediyemiz denetimlerimizi yaparken kesinlikle bizleri yalnız bırakmıyorlar. Esnafımızı mağdur etmiyoruz. İyi niyet çerçevesi içinde eksikleri olanları uyarıyoruz. Tarım il müdürlüğü ciddi çalışmalar yapıyor. Çok da ağır yaptırımları var. Kimse de bu cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmak istemez. Kesinlikle bu konuda Düzce’de sıkıntı yok” dedi.

Geçtiğimiz aylarda basında yer alan tek tırnak eti iddialarında Düzce’nin haksızlığa uğradığına dikkat çeken Şişman, şunları söyledi: “Daha önce Adapazarı’nda basında Düzce ile ilgili bir takım değerlendirmeler yapılmış ve biz haksızlığa uğramıştık. Düzce’de bu işi yapan gıda ile ilgili lokantacı, pastacı, kasaplar, kafeteryalar hepsi bize bağlı. Müsterih olsunlar en ufak bir olaya rastlanmamıştır. Esnafımıza güvensinler, bizde halkımıza güveniyoruz.”

Haberi Yazdır