SGK YAPILANDIRMASI HAKKINDA

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN ESNAF VE SANATKARIN 28.02.2013TARİHİ İTİBARİYLE TAHAKKUK ETTİĞİ HALDE ÖDENMEMİŞ OLAN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PİRİMİ BORÇLARINA ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLMİŞTİR. “ ESNAFIMIZIN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PİRİMİ BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILARAK ÖDEME KOLAYLIĞINDAN YARARLANMALARI İÇİN EN GEÇ 31 MAYIS 2013 TARİHİNE KADAR SİGORTALI DOSYALARININ BULUNDUĞU, SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURMASI GEREKMEKTEDİR.”

PEŞİN ÖDEME SEÇENEĞİNİN TERCİH EDİLMESİ HALİNDE, KAPSAMA GİREN BORÇLARIN TAMAMININ EN GEÇ 31 MAYIS 2013 TARİHİNE KADAR ÖDEME YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.  “TAKSİTLE ÖDEME SEÇENEĞİNİN TERCİH EDİLMEDİ HALİNDE, YENİDEN YAPILANDIRMAYA ESAS TOPLAM BORÇ TUTARINA; 6 EŞİT TAKSİT İÇİN %5, 9 EŞİT TAKSİT İÇİN %7, 12 EŞİT TAKSİT İÇİN %10, 18 EŞİT TAKSİT İÇİN % 15 TAKSİTLENDİRME FARKI İLAVE EDİLECEK OLUP, İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.