Yemek Tarifleri

• 3 adet yumurta
  • 3 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limonu sıkılmış limon suyu
  • yarım demet maydanoz
  • tuz,karabiber,pul biber baharatlar

Hazırlanışı:

Bulguru sıcağa yakın su ile hafifçe ıslatıp kapağını kapatarak şişene kadar bekletin. Daha sonra yumurta, irmik, tuz ve kişnişi ekleyerek içli köftelik bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp ortasına bastırın. Bu işlemi hamurun tamamı için uygulayın. Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyarak kaynatın. Tuz ilave ederek köfteleri içine atın. Yumuşayınca bir kevgir yardımıyla sudan alarak geniş bir kaba koyun. Sosunu hazırlamak için;Tavaya yağ koyun. Biber ve domates salçasını ekleyerek hafifçe kavurun. Sarımsakları rendeleyerek karışıma ekleyin. Domatesleri rendeleyerek tavaya ekleyip iyice kaynatın. Tuz, karabiber, limon suyu veya nar ekşisi ve pulbiberi koyup, köftelerin üzerine sosu gezdirin. Yarım demet maydanozu ince ince doğrayarak köftelerin üzerine serpiştirin. Dilerseniz bütün malzemeleri karıştırarak servis yapın.